Website

Hoe verloopt het proces van een nieuwe WordPress website laten bouwen?

Is jouw website toe aan vernieuwing? Dan is dit zeker een interessant artikel voor je. We leggen hierin globaal uit hoe het proces verloopt als je je huidige website laat ombouwen tot een WordPress website.

Oriƫntatie

Het is belangrijk dat je vooraf een goed beeld hebt wat je met je website wilt gaan bereiken. Zo kom je beslagen ten ijs als je in gesprek gaat met de door jouw gekozen partij. Je voorkomt zo ook teleurstellingen bij de oplevering van je website.

Intakegesprek

Als eerste zal deze partij je altijd eerst uitnodigen voor een intakegesprek. Hierbij zullen jouw doelstellingen en je eisen en wensen uitvoerig worden besproken. Maar ook zaken als jouw huisstijl komen hierbij aan de orde. Het is dus erg belangrijk dat je hier vooraf goed over hebt nagedacht.

Offerte

Na het intakegesprek zal de leverancier aan de hand van het intakegesprek een offerte voor je opstellen. Het is, zeker als het complexere websites betreft, natuurlijk altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Let hierbij niet alleen op de prijs die wordt aangeboden.

Ontwikkeling

Verreweg de meeste websites worden tegenwoordig ontwikkeld in WordPress. Al jouw eisen en wensen inclusief je huisstijl, worden erin verwerkt. Het is een zeer gebruikersvriendelijk Content Management Systeem. Alle functies zijn eenvoudig benaderbaar via het WordPress dashboard. Het werkt zo eenvoudig dat als de website is opgeleverd, je hem zelf zou kunnen onderhouden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je content door de door jouw geselecteerde partij te laten maken.

Oplevering en ingebruikname

Bij de oplevering van je website moet je goed bekijken of al jouw eisen en wensen volgens de gemaakte afspraken zijn verwerkt. De snelheid waarmee een website wordt opgeleverd zal afhangen van de gemaakte afspraken en de complexiteit. Als je ook de teksten laat schrijven, zal het uiteraard nog wat langer duren.