Tekst & Beeld

Hoe verloopt het proces van website content laten maken?

Eindelijk is je nieuwe website opgeleverd en kan deze gaan worden gevuld met content. 

Maar wat is content nu precies? Content is in feite alles wat de gebruiker van je website kan zien. Denk hierbij aan de teksten, afbeeldingen, video’s. Superbelangrijk dus dat dit goed is geregeld. Je kan maar een keer een eerste indruk maken. Als een bezoeker afhaakt, zal die niet snel meer terugkeren. Als je je website laat maken kan je hier goede afspraken over maken met de partij waarmee je in zee bent gegaan.

Content is ook belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines zoals Google. Hier moet dus veel aandacht aan worden besteed. Want je doel is uiteindelijk natuurlijk om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Je kan zelf content gaan schrijven, maar je kan het voor een optimaal resultaat ook laten doen. Hieronder laten we zien hoe dit proces verloopt en wat erbij komt kijken.

Intakegesprek

Als je je content laat maken, zal er allereerst een intake plaatsvinden met de SEO-tekstschrijver. Deze zal je allerlei vragen stellen over jou, je bedrijf, je klanten of doelgroep en wat je met je site wilt bereiken.

Zoekwoordenonderzoek

Hierna zal er een zoekwoordenonderzoek worden uitgevoerd. Hierbij kruipt de SEO-tekstschrijver in feite in de huid van jouw klanten. Hoe zoeken zij op het internet? Welke woorden gebruiken ze in hun zoekopdrachten. Welke problemen hebben zij. Welke oplossingen bied jij daarvoor. Een dergelijk onderzoek zorgt ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Vaak zullen ook zoektermen die uit meerdere woorden bestaan worden gebruikt. Bij het onderzoek wordt ook naar de concurrentie gekeken. Je wilt je immers onderscheiden.

Teksten

De resultaten van Zoekwoordenonderzoek worden vervolgens op een slimme manier in de teksten verwerkt. Op deze manier komt jouw website dus bovenaan in de resultaten van Google. En daar is het allemaal uiteindelijk om te doen.